Over de stichting | Contact
start > Aikwangwon

Stichting Vrienden van Aikwangwon Nederland organiseert Charity Event en haalt € 3.400,- op voor kindertehuis in Zuid-Korea.

LAGE VUURSCHE – Op zaterdag 26 mei 2018 heeft in restaurant De Stal in Lage Vuursche een Charity Event plaatsgevonden waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor Kindertehuis Aikwangwon. Dit is een tehuis voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in Zuid-Korea. De ongeveer 50 deelnemers aan het event kochten toegangskaarten om het evenement bij te mogen wonen. Na de openingstoespraak, gehouden door Lee Ran Rodenhuis-van der Sluijs, voorzitter van de Stichting, hebben jonge leerlingen van Liora Ish-Hurwitz uit Hilversum een fantastisch klassiek concert gegeven voor de aanwezigen in De Stal. Het concert, dat bestond uit 6 voordrachten, begon met deel 2 uit het dubbelconcert van J.S. Bach en eindigde met Tango uit “Scent of a woman”. Na het concert was er een heerlijke High Tea, die in combinatie met het mooie weer zeer goed werd ontvangen. De middag ging verder met een veiling. 11 Sponsoren hadden prijzen ter beschikking gesteld. Een uur trainen met personal trainer Joost Baars, een dag zeilen, een paar oorbellen en een schilderij zijn een greep uit de geveilde artikelen. In totaal heeft deze succesvolle middag € 3.400,- opgeleverd. Met het geld zullen de 400 kinderen van kindertehuis Aikwangwon geholpen kunnen worden. Onze hartelijk dank gaat uit naar de sponsoren! Toekomstige projecten van de Stichting Vrienden van Aikwangwon Nederland: www.vriendenvanaikwangwon.nl

 

Victor Rodenhuis heeft foto's gemaakt van deze dag die wij graag met u delen.

 


Aikwangwon

In november 1952 werd Mrs. Kim, Im Soon geconfronteerd met 6 baby’s die in een hutje bij elkaar lagen. Weesjes, als het gevolg van de Koreaanse oorlog. Mrs. Kim aarzelde geen moment en besloot, ondanks de angst en enorme hongersnood, de baby’s te verzorgen en ze een tehuis geven. Als snel wisten veel mensen in nood haar te vinden en kreeg ze meer en meer weeskinderen. Zo is Aikwangwon, het weeshuis ontstaan. Aikwangwon betekent Huis van licht en tuin (House of Garden & Light). Sindsdien hebben vele weeskinderen daar gewoond. Ze woonden daar tijdelijk (tot hun adoptie) of groeiden op tot volwaardige, zelfstandige volwassenen.

Eind jaren zeventig, het land ontwikkelde zich voorspoedig, was het aantal weeskinderen sterk afgenomen. Daarmee kwam geen eind aan Aikwangwon. Sterker nog, het werd een groter en complexer tehuis dan eerst. In Azië is er helaas op het gebied van gehandicapte kinderen nog veel te doen. Heel vaak is er geen kennis, geen materialen of geld om deze speciale kinderen verder te helpen in hun leven.

Mrs. Kim legde zich daar niet bij neer en veranderde Aikwangwon in een modern en liefdevol tehuis voor lichamelijk en gehandicapte kinderen.

Op www.akw.or.kr (Koreaans) en het filmpje hieronder krijg je een indruk van deze prachtige en bijzondere plek.

 

Mrs. Kim, Im Soon (ook wel moeder Theresa van Azië genoemd) werd in 1989 bekroond met de Ramon Magsaysay Award. Ook wel Asia’s Nobel Peace Price genoemd.

De liefde, constante inzet en tomeloze energie van Mrs. Kim voor “haar” kinderen is fenomenaal en het is ongelooflijk wat zij daar bereikt heeft. Naast de verzorging, therapie en onderwijs ligt de nadruk vooral op de mogelijkheden van de kinderen. Zo is er een eigen kwekerij, een eigen bakkerij, een theehuis en een giftshop waar eigen producten als kleding, sloffen en aardewerk verkocht worden.

Voor het grootste deel is Aikwangwon afhankelijk van giften en donaties van particulieren en bedrijven. De Koreaanse overheid steunt het tehuis maar dat is lang niet voldoende om alle kosten te dekken. We zijn dan ook heel blij dat wij via de Stichting Vrienden van Aikwangwon Nederland een bijdrage kunnen leveren aan het geweldige werk van Mrs. Kim en haar staf, zodat de kinderen van Aikwangwon een warm en goed tehuis hebben.

Zoeken :

Charity Event 26 mei 2018-

26/04/2018: Charity Event 26 mei 2018 Stichting Vriende...[Lees verder]

> Naar het volledige nieuwsoverzicht

Zeg het voort

Jouw naam

Jouw e-mailadres

Naam van je vriend

E-mailadres van je vriend